lt | en | lv | ru
Rinkuškių juodasis
Rinkuškių juodasis

Alk. 4,2 % tūrio, 13° Plato.

 

„Rinkuškių juodasis“ pasižymi tamsia ruda spalva, tiršta gelsva puta. Išraiškingą šio alaus kartumą harmoningai maskuoja salstelėjęs karamelinio salyklo aromatas. Ragaudami pajusite juodojo šokolado ir kavos natas, sunokusių gudobelių skonį.

 

Vyriausioji „Rinkuškių“ aludarė:

„Jau seniai brendo mintis išvirti juodąjį elį, nes čia, Biržuose, turime jam ypač tinkamą, ištirpusiais mineralais prisotintą vandenį. Šio alaus spalvą išgauname tik tamsaus salyklo dėka, be to, „Rinkuškių juodajam“ naudojame lietuvišką salyklą. Kartumą jam suteikia pasaulyje labiausiai vertinami „Saaz“ veislės apyniai bei jų artimiausi giminaičiai „Tettnang Tettnanger“, atvežti iš apynių auginimo tradicijomis garsėjančios Vokietijos. Kad „Rinkuškių juodasis“ būtų išskirtinis tiek spalva, tiek skoniu, jis rauginamas šilto (aukštutinio) rauginimo elio mielėmis, taip pat apie mėnesį brandinamas.“

 

Sudėtis: vanduo, lietuviškas salyklas, mielės, apyniai.

 

Filtruotas nepasterizuotas „Rinkuškių juodasis“ elis parduodamas 30 litrų KEG statinėse, galioja 30 parų. Nefiltruotas parduodamas 15, 20 ir 30 litrų KEG statinėse. Alaus galiojimo terminas 15 parų, laikymo temperatūra 2–10°C.

 

 

Anno 1991 - Alaus darykla RINKUŠKIAI