lt | en | lv | ru
Rinkuškių Naminis
Rinkuškių Naminis

Alk. 7,5 % tūrio

 

„Rinkuškių naminis“ alus – tai unikalus krašto alus, išvirtas pagal aludarių šeimos išsaugotą receptūrą, turintis tautinio paveldo produkto sertifikatą. Verdamas iš tyro vandens, miežių salyklo, apynių ir specialiųjų mielių.

 

Mediniame kubile užraugus nevirintą misą šiltuoju būdu, išrūgusio alaus skonis gaunamas toks, kokį darė mūsų senoliai. Palyginus su įprastu alumi, jis tamsesnis, tirštesnis, naminiame aluje rūgimo metu susidariusi angliarūgštė beveik nejaučiama, pilant į bokalą stipriau putoja, ilgiau išsilaiko puta. Naminis alus daromas iš nevirtos misos, nes misos virimo procesas pašalintų didžiąją dalį baltymų, taip reikalingų putos stabilumui. Ragaujant šį alų labiausiai juntamas miežių salyklo skonis ir kvapas, stipriai išreikštas apynių kartumas. Būtent tokį savitą krašto alų „Rinkuškių“ alaus darykloje virė nuo 1991 metų.

 

2012 m. pradžioje nutarta šį alų sertifikuoti kaip tautinio paveldo produktą, o tų pačių metų liepą šiam alui jau suteiktas tautinio paveldo produkto sertifikatas.

 

Naminio alaus realizacijos laikas – tik 7 dienos, alus parduodamas 15, 20 ir 30 litrų KEG statinėmis. Laikymo sąlygos nuo +2°C iki +10°C.

 

 

 

Anno 1991 - Alaus darykla RINKUŠKIAI