*Rinkuškių Piliakalnio
Alk. 5,4 % tūrio,
16° Plato,
„Rinkuškių piliakalnio“ – altbier
tipo alus, pasižymintis sodria gintaro spalva, ypatingu klampumu ir
salstelėjusiu karameliniu skoniu bei aromatu. Kartumas lengvas, trumpai
išliekantis.
Vyriausioji „Rinkuškių“ aludarė:
„Rinkuškių piliakalnio“ alus verdamas iš šviesaus
bei karamelinio miežinių salyklų pagal specialią, tik šiam alui būdingą
technologiją. Apynių kartumui ir aromatui išgauti parinktos net dvi aromatinių
apynių rūšys: „Hallertauer Tradittion“ bei „Tettnang Tettnanger“. Stipriau
šiame aluje yra išreikšti „Tettnang Tettnanger“ apyniai, kurie vertinami dėl
savo giminingumo „Saaz“ apyniams. Alus rauginamas specialiomis alaus mielėmis
9°C temperatūroje 15–16 parų. Laikomas šaltai, –0,7°C temperatūroje 14 parų ir
dar 14 parų 0–2°C temperatūroje. Tada šaltai, steriliai filtruojamas.“
Sudėtis: vanduo, šviesusis miežių salyklas, karamelinis miežinis salyklas.