Mūsų interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Slapukai padeda užtikrinti tinkamą tinklapio veikimą bei jo tobulinimą, todėl būtinieji slapukai (techniniai, funkciniai bei analitiniai) yra įdiegiami automatiškai. Paspaudę „sutinku“ Jūs sutinkate su tikslinių slapukų įdiegimu ir naudojimu. Daugiau informacijos - slapukų politikoje. SUTINKU
{signup}
lt | en | lv | ru

ŠEIMOS VERSLAS

 

„Rinkuškių“ alaus darykla – vienintelė tokia Biržuose, įkurta ir valdoma Biržų krašto aludarių šeimos. Tai – lietuviško kapitalo alaus darykla.

Biržų krašte alus verdamas nuo XI a. pabaigos, o alaus darymo paslaptys buvo perduodamos šeimose iš kartos į kartą. Iš aludarių šeimos kilęs Jonas Čygas savo alumi garsėjo ne tik Biržų krašte – aludario Jono „miežinukas“ putodavęs ne tik biržiečių vestuvių, krikštynų, jubiliejų ar kitų švenčių metu, – jo skanaudavę  ir sostinės valdininkai. 

1990 m. Jono sūnus Rimantas Čygas, kartu su giminaičiais Petru ir Sigitu Kalkiais, įsteigė tikrąją ūkinę bendriją „Rinkuškiai“. 

Jau 1991 m. pradžioje buvo užraugtas pirmasis „Rinkuškių“ alus – pagal autentišką Jono Čygo alaus receptūrą, senuose jo mediniuose  kubiluose, kurie dabar eksponuojami „Alaus kelio“ restorane. 

Nuo 1991 m. „Rinkuškių“ alaus darykla užaugo, išsiplėtė  ir šiuo metu yra viena didžiausių lietuviško kapitalo alaus daryklų Lietuvoje, alų parduodanti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

Aludarių šeimai „Rinkuškiai“ yra kur kas daugiau nei verslas – tai Biržų krašto aludarystės tradicijų puoselėjimas ir perdavimas, išsaugant jas ateinančioms kartoms. 

 


 

 

 

Anno 1991 - Alaus darykla RINKUŠKIAI