lt | en | lv | ru

Restoranas „Alaus kelias“

 

Rinkuškių“ alaus daryklos restoranas „Alaus kelias“ siūlo paskanauti ypatingais patiekalais, derančiais su daryklos alumi. Erdvus, klasikinio interjero, dviejų aukštų restoranas talpina iki 200 žmonių. Atidarytas 2011 metais vos per metus pelnė Lietuvos sėkmingiausios turistų maitinimo vietos nominaciją. Per metus restorane apsilanko apie 100 tūkst. svečių.


Alaus restorano meniu – išskirtinis visame regione, specialiai sukurtas mūsų šefų, virtuvės virtuozų, Edvino Genio ir Dano Černiausko. Būtinai paskanaukite gurmaniškų patiekalų, pagamintų su natūraliai brandintu alumi: aštrios alaus sriubos, juodajame aluje virtų burokėlių salotų su ožkos sūriu, anakardžiais, lęšiais bei vynuogėmis, jautienos išpjovos didkepsnio su pipiriniu tamsiojo alaus padažu.


Alaus restorano interjeras mena Biržų krašto istoriją: jo sienas puošia 1654 metų Biržų kunigaikštystės žemėlapio piešinys, ant drobės tapytas Biržų krašto žemėlapis. Piešinyje puikiai matyti ir Rinkuškių kaimas, tuomet priklausęs Radvilų giminei. Restorano dekoravimui panaudoti Biržų krašto geologiniai turtai – dolomitas ir klintys.


Alaus restorane rengiamos alaus krašto istorijos prezentacijos ir „Rinkuškių“ alaus degustacijos. Antrajame restorano aukšte įrengta senovinė aludario klėtis, čia eksponuojami seni kubilai, kuriuose pirmąjį savo alų prieš gerą dvidešimtmetį pradėjo brandinti restorano šeimininkai. Personažas Žaldokas turistams pasakoja alaus virimo subtilybes...


 

„Rinkuškių“ restorano „Alaus kelias“ naujo sezono meniu patiekalai. Pilną patiekalų ir gėrimų meniu rasite restorane.

 

 

 

UŽKANDŽIAI

    

JAUTIENA

 
 

Kaitintos ir karamelizuotos kiaulienos šoninės gabalėliai ant traškios itališkos duonos, patiekti su agurkais bei pomidorais

4,50€ 

 

Jautienos išpjovos didkepsnis su žaliųjų pipirų padažu, ančių bei vištienos kepenėlių pagardu įdarytomis džiovintomis slyvomis bei traiškyta bulve, užkepta ožkos sūriu

15,00€ 

 

Sūriški vėjai(8 rūšių sūrių rinkinys)

 

8,00€

 

AVIENA

 
 

Juodame aluje marinuotos jautienos karpačas su garstyčių ir presto padažu, šviežiomis salotomis bei Džiūgo sūriu

5,00€

 

Avienos kumpio ir tamsiojo alaus troškinys su daržovėmis ir avižinžirniais, patiektas su apkeptomis bulvių skiltelėmis ir keptomis daržovėmis

13,00€

 

Ispaniškos marinuotos namų ūkio alyvuogės su čiabatos riekelėmis 

3,50€ 

 

ŽUVIS IR JŪROS GĖRYBĖS

 
 

SALOTOS

 

   

Keptas otas, patiektas su troškintomis daržovėmis bei naminiais ravioliais

10,50€

 

Burokėlių salotos su vištiena, marinuota juodųjų serbentų sultyse

5,00€ 

 

Baltame vyne kaitintos midijos, karališkos krevetės bei daržovės, patiektos su šafranu paskanintu alyvuogių aliejumi

13,50€

 

SRIUBOS

Aštri alaus sriuba su raudonosiomis pupelėmis ir jautiena

 

 

4,00€ 

 

MAKARONAI

Kepti kinietiški makaronai su daržovėmis bei jautiena 

 

7,00€

 

Žuvienė su daržovėmis ir midijomis bei šlakeliu degtinės

 

5,00€

 

DESERTAI

 
 

KIAULIENA

   

Šiltas obuolių pyragas su cinamonu, patiektas su vaniliniais ledais

3,50€

 

Kiaulienos karka su daržovių koše, keptais česnakais, troškintais pekino kopūstais bei tamsiuoju alaus padažu

9,00€

 

 

 
 

Austrių padaže marinuoti kiaulienos šonkouliukai su karštomis burokėlių ir salierų salotomis, saldžiaisiais žirneliais bei japoniškais krienais paskaninta bulvių koše

7,50€

     
 

 PAUKŠTIENA

   

 

 
 

Terijakio padažu glaistyta vištienos krūtinėlė su žaliųjų žirnelių kremu, valgomaisiais danteniais bei daržovėmis

7,50€

     

 

Anno 1991 - Alaus darykla RINKUŠKIAI